Home About List of works Random work Texts Projects Contact

Sounding: Winschoten (2018)

Kunt u Winschoten herkennen met uw ogen dicht? Puur door goed te luisteren?

Wij allen kennen en herkennen plekken, straten en steden door te kijken naar hun naamborden, bijzondere gebouwen en straten. Maar kan men een stad ook alleen aan het geluid herkennen?

Peter O’Doherty gaat u meenemen op een ontdekkingstocht naar het geluid van Winschoten.

Op de geluidswandeling komt u langs een aantal alledaagse en bijzondere plekken waar u alleen door te luisteren de plek verkent. U wordt uitgenodigd om uw eigen geluidskaart te tekenen en zult verbaast zijn over wat u hoort.

Aansluitend aan de geluidswandeling worden technieken geoefend om vertrouwd te raken met het maken van geluid en muziek. Met eenvoudige middelen (zoals een klankschaal, fietsbel, radio, muziekdoos, handen en voeten) laten we zien dat muzikaliteit in ons allemaal zit en dat iedereen, met een beetje hulp, in staat kan zijn om zich uit te drukken via geluid en muziek.

Kortom, wij zijn allemaal onderdeel van het geluid van Winschoten!

De workshop is voor iedereen toegankelijk, vanaf 16 jaar, ook voor diegenen die zichzelf niet als ‘muzikaal’ beschouwen of weinig of geen ervaring hebben met creatieve muziek maken.

Benieuwd naar hoe het is om een geluidswandeling te maken? Meld u dan aan!

Wanneer: dinsdag 16 september 2014, 19:00 - 22:00 uur
Waar: voormalig Winschoter Courant (De NieuwAmbtster), Liefkensstraat 67

Aanmelden: mail@peterodoherty.net
Deelname is gratis.

Tijdens de eerste wandeling gingen zo’n 9 moedige geluidspioneers op een ontdekkingstocht naar het geluid van Winschoten. De deelnemers werden uitgenodigd om een eigen geluidskaart te tekenen. Hier is er een van:

Voor alvast een impressie van wat u kunt verwachten kunt u deze korte film kijken: